söndag 21 september 2014

Sur

Pufftema

Söndagspromenaden
Den man trott så mycket om
Regnar in
Sur för det
Inte alls
Låter dagen bara vara
Gott så

Julia

Flerdagarspuff. Läs om ni vill. Julia musikbloggar och är på en spelning. Charlie har precis gått på och spelar första låten. Han är full.

Charlie väljer att börja spelningen med Hurt. Han använder sig på ljudeffekter, som förvandlar den akustiska gitarren till något annat. Julia surnar till för att han inte väljer någon av sina egna sånger, utan gör en cover. Sen dras hon in i något som är större än vad hon själv är och ser en döende Johnny Cash framför sig i sig, i en inspelning som tillhör populärmusikens klassiker. Hon vet att Johan målar henne och Charlie, de som står honom närmast, i sina självporträtt. Tanken för henne att hissna. Hon får gåshud där hon står. Håren reser sig på armarna. Det är mäktigt. Det är smärtsamt, men det är ändå inte han, det är Charlie som gör sig till någon annan, som för fram någon annans storhet, och bär en törnekrona på sin hjässa i den stunden. Han sviker sig själv, han sviker henne och han sviker sin publik när han står där berusad och fokuserar på sin smärta.

Han kopplar om gitarren och tar bort pedalstället med ljudeffekterna.
-Play Shoreline, skriker en man i publiken och Charlie svarar med en svordom. Det ska göra ont. Nästa sång är hans egen. Hot Spot - dimma över Ölandsbron, en text om hans självmordsförsök och hur han återvände till livet. Den kan röra till tårar, men ikväll är Julia kallsinnig. Han förmår inte beröra henne på djupet, inte med den.

5 kommentarer: