tisdag 16 september 2014

Sken

Flerdagarspuff, som fortsätter dagens och gårdagens, och ett persongalleri som förekommit tidigare på skrivpuff. Julia musikbloggar. Hon är på en festival och väntar på att en spelning ska börja. Läs om ni vill. Jag har full förståelse för om ni inte vill och läser era puffar med behållning ändå.

Rastlösheten sveper över Julia som godståg och räls. Hon är otålig nu, och väntar på att spelningen ska börja. Joars spelning strax innan har gjort henne hög på endorfiner. Han slåss för sitt liv där uppe, varje gång han går på, samtidigt som han förmedlar ett budskap om människokärlek och empati. Hon vet vad han betyder för tjejerna som skär sig och killarna som inte passar in, och de som är äldre och fortfarande vill tro på en bättre värld. Medan hon pratar med tjejen bredvid försvinner Charlie utom synhåll, in bakom scenen. Hon lyckades aldrig se vem han hade vid sin sida, Johannes (tidigare K), som en hemlig gäst, eller någon annan.

Tidigare under kvällen såg hon Charlie (tdigare V) i baren. Han satt vid ett hörnbord med ryggen åt baren, tätt tillsammans med tre vänner, en man och två kvinnor. Männen satt på samma sida. Kvinnorna mitt emot, hopkrupna, syskonlika eller bara bästa väninnor. Den ena blond och den andra svarthårig, båda med ett band av fräknar över näsan. De var näst intill identiskt klädda med tajta stretchjeans nedstoppade i boots med sylvassa klackar och fuskskinnjackor med glittande nitar. Ingen av dem kan varit längre än 160 cm. Båda var påfallande magra, på ett sätt som fick Julia att tänka på amfetamin, snarare än anorexi. Bordet var täckt av flaskor och glas. Sällskapet verkade dricka hårt.

Charlie lade armen om mannen i sällskapet. Hans vita skjortärm slöt tätt mot killens skinnväst. En skär gris under texten Norrforsens MC flinade åt Julia från västryggen. Killen la upp en tatuerad underarm täckt av en svart panter på bordet. Den blonda tjejen fingrade på ljuslyktan med svartmålade naglar. Rappt slog MC-killen till henne över handleden. Den mörka tjejen fnittrade till. MC-killen tystade henne med blicken. Charlie sa något och de såg beundrande på honom.

Julia tog sin öl och gick ut till sitt sällskap. Hon brydde sig inte om att gå fram och hälsa på Charlie. Han gav inte sken av att vilja ha med henne att göra och hans sällskap kändes minst sagt inbjudande.

2 kommentarer: