lördag 27 september 2014

Avbruten

Bertilsson och Jönsson står på varsin sida av villastaketet. Vid Bertilssons fötter står en hink med matäpplen. Jönsson har varit nere och tittat till sin veteranbil. Den står i ett skjul längst ner i trädgården som Jönsson gjort om till garage. För att inte förstöra gräsmattan när bilen körs ut har Jönsson lagt två rader med trädgårdsplattor fram till gatan.

-Jo du, säger Bertilsson. Jag var ju med svågern till lasarettet i somras. Han skulle kontrollera sitt öga och ville att jag skulle köra han. Sen fick vi för oss att vi skulle göra någon slags på hemvägen utflykt så vi svängde av vägen där i Skullaryd och så körde vi upp till den där byn där han, Hästmannen bor.
Bertilsson gör en konstpaus och sätter upp foten på kanten till hinken.
-Ja, jag vet ju var han bor på ett ungefär. Det är riktigt grant där uppe. Gammalt och fint. En vacker by och kan du tänka dig. Han låg där i grönsakslandet och rensade när vi körde förbi. Med det där långa skägget och allt. Han såg för lustig ut, när han vinkade till oss. Det verkade inte alls som vi avbröt honom.

3 kommentarer:

  1. Realistiskt flyt i dialogen, eller snarare monologen utom på ett ställe: "någon slags på hemvägen utflykt" där jag tror du missat i ordföljden.

    SvaraRadera