torsdag 14 januari 2016

System

Julpyntet plockas undan och sorteras efter något slags system. Fönsterprydnader för sig. Tomtar för sig. Seglora kyrka med klockspel och snö av keramik läggs i en egen låda, krubban där det fortfarande är oklart vem som är far till barnet, likaså. Jag får höra att man ska spara en tomte uppe hela året och plockar fram en liten raring som sitter med särade ben och ser illmarig ut. Familjen informeras om att det sitter en lyckobringande tomte i bokhyllan.
-Men mamma, säger tonåringen. Det hade du inte behövt göra. Om du tittar ovanpå tavelramen så ligger det faktiskt en liten plyschtomte där och sover.
Jag tog undan den. Den och änglaspelet.

3 kommentarer:

 1. Seglora kyrka, den har jag oxå. Visste inte att man skulle spara en tomte framme, så nu blir det att börja rota runt i det nedplockade. Minns änglaspelet fr när barnen var små, ju varmare det blev desto mer hysteriskt dansade änglarna.

  SvaraRadera
 2. Seglora kyrka, den har jag oxå. Visste inte att man skulle spara en tomte framme, så nu blir det att börja rota runt i det nedplockade. Minns änglaspelet fr när barnen var små, ju varmare det blev desto mer hysteriskt dansade änglarna.

  SvaraRadera
 3. Så underbart ordat och nu är min jul bortstädad. Fast nästa jul ska jag banne mig spara en tomte som ger tur :-)
  /kram

  SvaraRadera