lördag 3 oktober 2015

Fråga

Agneta har registrerat sig på forum som Kvinnor.nu och Relationsakuten. På avstånd följer hon diskussionerna de kvällar Peter inte är hemma, då han är på möte eller borta på konferans. Tomheten gör henne förlamad och hemmet känns som en raggig kråka i ösregn, ett svultet djur som bara ätit ett pommes frites sen igår. Hon sitter med datorn i soffhörnet och har lagt en hemvävd filt över benen och läser om människors problem. Anette är det användarnamn hon valt, inget exotiskt eller symboliskt, inget Rainydaywomen eller Dragonchild eller Acaena, bara ett kvinnonamn, någon som skulle kunna vara hon, om hon vore någon annan än den hon är.

Användarna på forumen uttalar sig säkert om det mesta. Ofta verkar råden handla om att man måste bryta upp ur en relation. Speciellt har hon fäst sig vid dem som kallar sig Cybele och Proserpina. De svarar alltid snabbt och verkar vara ständig närvarande. Andra användare flyter ihop till en suddig massa. Att läsa känns som att sitta och vänta i bilen utanför en tandläkarmottagning i ösregn samtidigt som man ser en mor bära ett barn i famnen.

Agneta har lekt på tanken att lägga upp en egen fråga, men hon avstår, för hon tror inte det finns något svar. Hur lär man sig att älska sig själv?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar