Det finns säkert hundratals olika varianter av bountybollar då jag sett dem skymta förbi i Instagramflödet säkert en gång om dagen i typ 2 år. Men har aldrig kommit mig för att göra dem själv – tills nu. Så här kommer ännu ett recept på bountybollar. Bra va?
Om du vill göra bountybollarna helt mejerifria, byt ut smöret mot kokosfett/smör och grädden mot kokosmjölk.
- Kokossmeten
- 50 g smör ekologiskt
- 2 dl kokosflingor
- 0,5 dl grädde ekologisk
- 1 krm vaniljpulver
- 2 msk valfri sötning (jag använde björksocker/xylitol)
- Utanpå
- 60 g mörk choklad sockerfri
- 1 msk kokosolja
- kokos till garnering
- Mixa ihop ingredienserna till kokossmeten.
- Rulla dem till bollar och ställ in dem i kylskåpet.
- Smält chokladen i vattenbad. Blanda i kokosoljan för att få chokladen lite tunnare och lättare att doppa i.
- Doppa kokoskulorna i chokladen. Lägg dem på en tallrik och toppa med kokos. Ställ in i kylen tills chokladen stelnat.
Tips! Oftast så blir det över lite choklad efter man har doppat färdigt. Häll då ut det på smörpapper och toppa med valfria nötter eller fröer.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar