måndag 10 oktober 2016

Ord som börjar på K

Kalle ser ut genom vardagsrumsfönstret. Han känner hur kaffet kallnat i muggen. Trots att rummet är sparsamt möblerat känns det alltid trångt. Den kan bero på den smala balkongdörren och cementplattan som ska föreställa hans uteplats, men bara rymmer en hopfällbar stol. Från lägenheten bredvid hörs en dammsugare. Kvinnan som bor där har katter och kelimmattor. För katternas skull har hon nätat in sin balkong. När katterna är ute tittar de konstigt på Kalle. Ibland hör han hur de skriker och klänger  .

Stadens ljus färgar himlen lila. Den skimrar trots att det regnar. På parkeringsplatsen ligger en man på knä framför en bil som liknar en jeep. Från karen i Kalles vardagsrum hör ett svagt ljud när pumparna får vattnet att cirkulera. Han har kampfisk och klotfisk. De är levande varelser som kräver hans omsorg. Det kallas för kar, inte akvarier, har Kalle lärt sig.

TV:n står på. Volymen är låg. Programmet handlar om någon som heter Karlsson och verkar ha snuskigt mycket pengar. Han har anlagt en damm, stor som en kommunal simbassäng på sin tomt, och besväras av att det simmar änder i den. Hans fru har spräckliga byxor, som hänger i grenen. Karlsson säger att de byxorna liknar gardiner. Om Kalle någon gång skulle få snuskigt mycket pengar skulle han köpa en skog för dem och bara låta den vara i vilt och ursprungligt skick för djuren och växternas skull.


Kalle, kaffet, kallnat, kvinnan, katter, kelimmattor, klänger, knä, karen, kampfisk, klotfisk, kräver, kallas, kommunal, köpa

4 kommentarer: