lördag 29 april 2017

Baksidan av fruktjuicen

Ute snöar det. Luddiga snöflingor letar sig ljudlöst ner mot  marken. Johansons Volvo har frusna rutor. Idag står husvagnen utanför vårt köksfönster. Ikväll kommer han att köra ner till korsningen för att vända och ställa husvagnen på andra sidan gatan utanför Strids köksfönster. Johansson flyttar ekipaget en gång om dagen för att följa reglerna om datumparkering. Husvagnen ryms inte på hans tomt och de har köpt en extra bil, en Honda, eftersom Volvon används för att flytta husvagnen varje kväll. 

Baksidan av juicepaketet är riktad mot Peter. Jag vet inte om han läser den. Köper man tillräckligt mycket juice kan man få en gratis biljett till Legoland. På filmjölken finns en traktorbyggsats. Klipper man ut ett oändligt antal tumnagelstora bitar så ska de kunna fogas samman till en traktor. Jag undrar om det ens är möjligt att klippa så smått i den kraftiga kartongen. Det slår mig att vi är vuxna, medelålders människor. På livsmedelsförpackningarna tvingas vi läsa budskap riktade till barn, eller möjligen deras utmattade föräldrar.

-Det är Valborg imorgon, säger jag. Ute snöar det.
-Ska vi gå ner till elden, säger Peter. Det är visst någon miljöpartist, som ska hålla vårtal i år. Manskören kommer att sjunga och så kommer det någon artist som visst kommit så långt som till Andra Chansen. Något litet pojkband.

1 kommentar:

  1. Vilken fiffig lösning på parkeringsproblemet :-)!
    Skrattar åt dialogen. Det verkar inte som Peter är så jätteintresserad av att höra tal, artister och körer. Egentligen vill han nog bara vara hemma.

    SvaraRadera