onsdag 14 september 2016

Förtjust

En ung kvinna jag framför mig på gångvägen längs med parken. Hon hade träningstights och turkosa skor med dämpande sulor och sköt en barnvagn framför sig. Det blonda håret var uppsatt i en hästsvans. Hennes mobiltelefon ringde. Jag hörde inte vad hon svarade, men hon lät glad. Strax därefter kom en man i röda shorts och yvigt skägg fram till henne. De log mot varann och han lade en hand på barnvagnens handtag. Tillsammans gick de vidare. Jag tog av åt ett annat håll och tänkte på hur lyckliga de verkade vara.

När jag gjort mitt ärende vände jag tillbaks hem. I viadukten under järnvägen mötte jag den skäggige mannen på nytt. Kanske hade han bara mött henne för en kort promenad under sin rast. Han log mot mig och jag log tillbaks.
-Vilken fin hund du har, sa han. Jag är förtjust i den rasen.

Från början hade jag tänkt att skriva om farbror Karl, som var förtjust i små flickor, men jag lämnade den tanken. Skäggiga män med charm är att föredra. 

5 kommentarer:

 1. Härligt om det var så att han bara kom för att göra de sällskap en stund. Fin liten betraktelse i vardagen.

  SvaraRadera
 2. Jag blir helt glad av tjejen i hästsvans, hon verkar må så bra. Undrar om mannen i skägg är barnets pappa, eller om hon är otrogen eller vad ...? Jättefin text.

  SvaraRadera
 3. ha ha - Lisen gillar också skäggiga ;)
  Det verkar ha varit ett flyktigt romantiskt möte

  Jag myser förtjust.

  SvaraRadera
 4. Intressant .. Kan den skäggige mannen vara den blonda flickans kompis som gav honom en vink om hur han skulle skapa kontakt någon han blivit intresserad av? Fin text!

  SvaraRadera
 5. Intressant .. Kan den skäggige mannen vara den blonda flickans kompis som gav honom en vink om hur han skulle skapa kontakt någon han blivit intresserad av? Fin text!

  SvaraRadera