torsdag 22 september 2016

Behaglig

Det var på herrgårdshotellet jag drömde att jag hade sex med en kvinna. Jag har aldrig drömt så förut och aldrig haft sådana tankar i verkliga livet. Någonstans mellan dröm och vaken låg jag kvar i sängen uppfylld av en behaglig känsla. Gryningen letade sig in i rummet genom en springa mellan de tunga gardinerna. Tapeterna var mönstrade med rosor och sängen för bred för en ensam person och för smal för två. Mjuk var den och ytterst behaglig. Min kropp doftade fortfarande av den dyra tvål jag använt när jag duschade.

Jag hade kommit till hotellet sent igår kväll med taxi från Katrineholm och anvisades i ett rum i den byggnad som kallades Annexet. Förutom mitt rum fanns det ett konferensrum på övervåningen. Jag gick in och rundade det avlånga bordet. De svarta stolarna stod prydlig inskjutna och på ett sidobord stod en burk med pennor. Jag tog med mig några och försedde mig med en näve mintpastiller och en Ramlösa.

Under dagen skulle jag delta i en kurs med Claudius May. Jag hade vunnit den i en tävling i Psykologi.nu. Om May  eller någon av hans medhjälpare valt ut mig för min motivering  eller berättelsen om mitt liv eller bara dragit några slumpmässiga deltagare vet jag inte. Tävlingar brukar jag inte vinna och jag har sällan tur i lotterier, om det inte är av det oförargliga slag, som de som ordnas på kyrkas julbasar. May hade gett ut flera böcker på temat personlig utveckling och jag ägde dem alla. Först hade jag lånat dem på biblioteket, sedan hade jag köpt dem och läst om dem, antecknat och strukit under. Bäst tyckte jag om böckernas inledning. De kapitel som ställde krav och där May förväntade sig att läsaren skulle ta tag i sitt liv och göra förändringar var jag inte riktigt lika förtjust i.

4 kommentarer:

  1. Spännande med en dröm som man inte själv har kontroll över. Att ha sex med en kvinna vore ju en förändring, vilket Mays böcker handlar om. Tycker om de där detaljerna med ramlösa och mintpastiller också.

    SvaraRadera
  2. Det känns som om hon omedvetet har kommit till ett avgörande i sitt liv, men känner ett motstånd att ta tag i det. Bra beskrivet!

    SvaraRadera
  3. Det känns som om hon omedvetet har kommit till ett avgörande i sitt liv, men känner ett motstånd att ta tag i det. Bra beskrivet!

    SvaraRadera