torsdag 15 september 2016

Flytta

-Jag var så glad när vi fick flytta till lägenheten på Strömgatan, sa Linn. Ett gammalt hus, med nära till stadsparken och lugnt med trafik. Perfekt. Det är bara en sak som stör mig.
Linn blåste kaffet och drack lite grand ur den anonyma vita muggen. Det smakade säkert beskt eftersom hon gjorde en grimas. Hon ställde ner kaffemuggen och gjorde en hög av några brödsmulor som samlats på den vita laminatskivan.
-Det är faktiskt jättehemskt. Jag kan inte sova. Det är som det finns en efterhängsen ande i sovrummet. Den förföljer mig och klibbar sig fast vid mig på nätterna och vill inte släppa taget.

När kafferasten var över drog Pirjo mig åt sidan. Hon hade både musarm och tennisarmbåge. Armarna stöttades av skenor och hon höll armarna i vinkel framför sig för att jag inte skulle komma för nära.Ärmarna på den ceriserosa blusen var uppkavlade och en grå utväxt klamrade sig fast vid hjässan. Jag brukade försöka hålla mig väl med Pirjo. Hon höll mig informerad.

-Den där anden som Linn pratade om ger jag inte mycket för, sa hon. Har hon något kletigt i sängen så är ingen annan än hennes pojkvän. Maken till sliskig grabb har jag då inte sett. Petterson kanske går igen. Han bodde där, men det var många år sen och  han var förtjust i småpojkar han, så att han skulle ge sig på Linn som något slags spöke, det tror jag då rakt inte och förresten så tror jag de tog honom till St Sigfrids.

2 kommentarer:

  1. Ja vem vet vem spöket är? Roligt berättat :)

    SvaraRadera
  2. Jag får inblick i en ganska hemsk värld genom den rättframma Pirjo. Gillar också deltaljerna med Pirjos armskenor och blus, och hur Linn dricker kaffe och samlar ihop smulorna.

    SvaraRadera