torsdag 23 oktober 2014

Sisterhood of the World Bloggers Award

untitled
Jag har blivit nominerad av Ethel via Tittelinas skrivpuffblogg. De bloggar jag följer är först och främst skrivpuffbloggarna, så det blir lite av en kedjebrevseffekt när man ska nominera. Ethel har redan nominerat bloggar, så jag blir tvungen att snylta på henne. Svara gärna och dela vidare om du har lust. Det är alltid kul att bli nominerad.  http://tittelina.blogspot.se/2014/10/sisterhood-of-world-blogger-award.html

Vad man gör när man blivit nominerad:1. Tacka bloggaren som nominerade dig, och länka till deras blogg
2. Ha med Sisterhood of the World Blogger Award-loggan i ditt inlägg
3. Svara på de 10 frågorna som du fått
4. Nominera 10 andra bloggare och fråga dem 10 frågor

Här kommer mina svar på Pias frågor:

1. Vad skriver du på just nu? Mest korttexter, mindre noveller, knäckprosa, dikter...
2. Vad föredrar du att skriva, roman eller novell? Om en novell är en tegelsten, så är en roman ett katedralbygge. Det är klart att katedralen är lockande, men den är också krävande. 
3. Favoritförfattare? Den författare som har något att säga mig i stunden. Hemingway och Steinbeck hör dit. Poeter som Dan Andersson, Karin Boye och Edith Södergran. Kvinnliga författare som Joyce Carol Oates och Inger Alfén. 
4. Vem ska spela huvudrollen om din bok/novell blir film? Ett okänt ansikte, med finlandssvenska drag. 
5. När skriver du helst? Morgon eller kväll?Både och. 
6. Vilken bok ligger på ditt nattduksbord just nu?Jag har precis läst ut Bilal, på slavrutten till Europa av Fabrizio Gatti. Det är en av de tyngsta böckerna jag läst. Den går inte att värja sig mot. Alla dessa vackra nederlag  samt Två sekunder i Byron Hemmings liv väntar på att bli lästa
7. Vad får dig att lägga ifrån dig en bok? Bristfälligt språk, platta karaktärer, en författare som skriver läsaren på näsan och redogör istället för att gestalta. 
8. Vad tycker du om miljöbeskrivningar i böcker? Välskrivna miljöbeskrivningar som vävs in i handlingen är bland det bästa som finns. 
9. Ska du vara med i NaNoWriMo? Kan man redigera sig genom Nanowrimo?
10. Bästa rådet till någon som vill börja skriva! Läs kritiskt, lär genom att läsa. Lär känna dig själv och ditt sätt att arbeta. Se till att få tid och ha skrivrutiner, så du faktiskt får skrivet något. 

1 kommentar: