söndag 18 december 2016

Stirra

Kalle har en fotostudio i köket och en skänk full med porslin. Familjen brukar få vänta på sin mat, medan han pysslar med sina bilder och aptitretande uppläggningar. Han drömmer om att ge ut en kokbok och att få laga mat i TV.

Det dubbelmarinerade köttet vann en tävling i Allt om Mat på 1990-talet och känns en smula daterat. Originalet gjordes på oxfilé, men Kalle har valt fransyska. På Instagram kommer köttet vara närproducerat och kossorna ha haft KRAV på sitt bete. I verkligheten har Kalle köpt fransyskan på extrapris på ICA. Jordgubbspannacottan är redan upplagd och fotograferad. Kalle funderar febrilt på hur rotfruktsgratängen  ska presenteras på bästa sätt. Inte för föräldrarna som ska äta den, utan för för följarna på Instagram.

Mamma kommer att säga:
-Men Kalle. Gör du dig inte väl mycket besvär nu? Varför dessa ansträngningar för att främlingar ska stirra på dina bilder på nätet? Räcker det inte med att låta maten smaka?

1 kommentar: