måndag 11 april 2016

Text inspirerad av bok

Erika slår upp självhjälpsboken hon lånat på biblioteket. Enligt innehållsförteckningen ska hon ge sig själv det liv hon önskar, släppa taget och hämta kraft och känna lycka och lust kopplat till sitt sanna jag. Håglöst bläddrar hon i boken. Sidorna känns trötta och frasiga mot hennes fingrar. Pappret är strävt. Den luktar som den kommer från någons sängkammare.

I början av boken finns ett test: Lever du ditt liv fullt ut. På en självskattningsskala med 18 frågor ska man svara på frågor som har du inflytande i ditt liv, gör du roliga saker, känner du dig ledsen och nedstämd samt känner du negativ stress.

Testet är redan ifyllt. Med blyerts har någon markerat att den saknar inflytande i livet, dricker flera glas alkohol och sover oroligt, men inte tröstäter. Avtrycket från den okända gör henne illa till mods. Att vilja hjälpa men inte kunna. I främling har skrivit i boken.

Text inspirerad av Sanna Ehdin - Sluta kämpa, börja leva. Var sann mot dig själv och lev livet fullt ut.
Jag utgick från meningen. Test: Lever du ditt liv fullt ut.

2 kommentarer:

  1. Verkar som boken har motsatt effekt på henne.

    SvaraRadera
  2. Är skeptisk mot självhjälpsböcker. Har varit på en av Sanna Ehdins föreläsningar. Gick lite i samma stil som orden ovan. Man blir gärna illa till mods.

    SvaraRadera