onsdag 10 augusti 2016

Konstigare

Det är inte det att Marie-Louise inte klipper bra, för det gör hon. Hårsalongen har varit inredd med buddhistiska influenser de senaste 30 åren och gröna växter prunkar i fönstren. Damtidningar ligger strategiskt utspridda på hyllor i lokalen. Lotten går dit bara för att Gun klipper sig där och  för att hon inte vågar byta frisör. Det är bara det att samtalen börjar kännas allt konstigare. Marie-Louise kommenterar syrligt inskränktheten i kommunens småsamhällen, retar sig på den okontrollerade importen av insmugglade chihuahuaor och uttrycker sin avsky för kamphundar. Inget av det hon säger är kontroversiellt i sig, bara åsikter som många kan hålla med om. Hon nämner inget om flyktingsituationen eller den ekonomiska politiken. Kanske är det så att Lotten har svårt för både kallprat och damtidningar.

5 kommentarer:

 1. :-D!

  Rolig första mening. Hör Lotten säga det. Tror att det är så, att Lotten inte gillar dösnack.

  Bra skrivet!

  SvaraRadera
 2. En påtaglig fläkt av damsalong. Bra.

  SvaraRadera
 3. Företeelser i samhället - I love!

  SvaraRadera
 4. Så typiskt! Gnäll om saker men ingen diskussion om det som är viktigt på riktigt. Blir allt mer så tycker jag, ingen bryr sig om de stora frågorna längre. Gäller inte bara hos frisören - tyvärr.

  SvaraRadera
 5. Mycket bra! Inte bara hantverket är viktigt utan också värderingar hos den som utför det, om denne inte kan låta bli att "pysa".

  SvaraRadera