onsdag 5 augusti 2015

Saker

Kylskåpet har pajat. En onödig utgift som känns lika fantasilös, som trist. Kylskåp håller inte speciellt länge nu för tiden. Antingen har jag maximal otur, eller också utsätter elektronikföretagen oss för en komplott. För dem räcker det att saker och ting håller garantitiden ut, sedan... Jag har t om googlat på alternativ till kylskåp. Man kan använda lerkrukor fyllda med sand och mätta sanden med vatten eller stoppa ner kylvarorna i blöta tubsockor. Jordkällare kan man också ha eller också kan man sänka ner kylvarorna i en grävd brunn. Inget alternativ känns helt realistiskt. Jag föreställer mig en tvättlina spänd över diskbänken fylld med blöta strumpor med surkål i.

4 kommentarer:

 1. Haha! Har tänkt i samma banor, vad gäller elektronikföretagen. Blöta tubsockor? Oanvända då hoppas jag. Känner annars fotsvettslukten i näsan, inte alls olik surkål... Nej, surkål både doftar och smakar gott!

  SvaraRadera
 2. Bra, har inte tänkt i dessa banor, måste vässa mig....:-)

  SvaraRadera
 3. Piffigt sen att låta gästerna servera sig surkålen direkt ur tubsockorna! Smör kan man ha i den innersta av två något olika stora lerkrukor, placerade i varandra, varav bara den innersta är glaserad (och bara på insidan!). I utrymmet mellan krukorna fyller man vatten. Oglaserad lera ÄR fantastisk för ändamålet. Jag minns hur dricksvattnet höll sig kallt i höga lerkrus i tropikvärmen i Sri Lanka.

  SvaraRadera
 4. Förlåt om jag skrattar, men jag tycker det här är ett härligt inlägg när fantasin skenar iväg. Tråkigt med kylskåpet, men det bidrog till en härlig inlägg :-)

  SvaraRadera