tisdag 22 april 2014

Bad

-Vd gör du? Skulle du inte städa badrummet?
-Jo, men nu läser jag. Boken handlar om uppskjutarbeteende. Det är inte bra att skjuta upp saker. Man kan få ångest och känna sig otillräcklig. Dessutom finns det risk att saker och ting blir slarvigt gjorda bara för att man är ute i sista minuten. Ordet prokrastinering kommer faktiskt från latinets pro crastinus, till morgondagen. Låter det inte vackert? Det står om SMART:a mål också. Mål ska vara specifika, mätbara, accepterade, realistiska och tidsbundna. För att man verkligen ska få något gjort så kan man bryta ner uppgiften i delmål.
-Du har väl inte gjort det jag bad dig om?
-Vänta nu, så ska du få höra. Uppgiften ska alltså brytas ner i delmål. Tycker man t ex att det är jobbigt att städa badrummet så ska man tänka så här, står det i boken. Ta fram rengöringsmedlet. Bär det till badrummet. Dammsug badrummet.
-Dammsug badrummet?
-Ja, jag tyckte också det lät konstigt så jag var tvungen att fråga på facebook om någon brukade göra det. Efter en timme så insåg jag att nästan ingen dammsög badrummet och att den som brukade göra det hade kortslutit två dammsugare.
-Du har alltså suttit och hängt framför datorn fast jag bett dig städa?
-Nej, jag har ägnat mig åt funktionell prokrastinering. Det innebär att man tar reda på hur saker och ting förhåller sig, så man inte gör något i onödan. Vad har du själv gjort?

5 kommentarer:

 1. Rolig början, "skulle du inte städa badrummet? jo men nu läser jag". Haha. Funktionell prokrastinering, jättebra!

  Länge sen jag skrev någon skrivpuff, hinner inte nu, men snart... hoppas jag.

  SvaraRadera
 2. Funktionell prokrastinering, jag visste väl att det hette något =D

  SvaraRadera
 3. Jaså är det så det heter? Kul skrivet.

  SvaraRadera
 4. Ja, kul. Jag dammsuger alltid badrummet. Har aldrig kortslutit någonting.

  SvaraRadera
 5. Kastrering av funktion ... skulle det kunna heta också :)

  SvaraRadera