onsdag 8 februari 2017

Anmäla+ gängse

Broschyrerna med studieförbundens utbud låg inbladad i Annonsbladet. Mimmi tog fram den och ögnade igenom utbudet. Yllebroderi. Vildsvinsjakt. Biodling. Navigation. Det blev aldrig av att hon anmälde sig till något, men det var alltid roligt att se vad som fanns.

En professor från Handelshögskolan skulle gästa kommunen och hålla en föreläsning som utmanade den gängse synen på lycka. Biografen hade bokats för ändamålet, så det verkade som arrangören trodde att föreläsaren skulle locka mycket folk. Eller också hade han hybris och  krävde en stor lokal av den anledningen. Mimmi funderade på om han skulle prata om vikten av att vara närvarande i nuet och lukta på stenar och rulla blommor i handen, eller om han hade helt andra teorier. Hon mindes en barnkammarramsa, som hon rabblade när hon var liten och rädd. Den gud älskar lyckan får.

5 kommentarer:

 1. Ja så kan det vara. Känner igen mig i texten lite. Anmäler mig själv sällan till saker, men mest pga socialfobi... Bra text!

  SvaraRadera
 2. Utbudet var verkligen brett! Den gängse synen på lycka undrar jag vad den är. Skulle ha velat höra vad professorn hade att säga :-).

  SvaraRadera
 3. å jag vill ju gå en ny kurs i konst... men så blir det aldrig av.
  Man får akta sig för professorer från handels, alla är inte är professorer där på riktigt - som den där populära snubben med teorin om att landsbygden är död. ;)

  SvaraRadera
 4. Så mycket man borde lära sig...

  SvaraRadera
 5. Dessa lyckoprofeter tänker jag .... det enda som behövs är ju enkelhet i varandet och pröva vilka talanger man vill utveckla ... mera ...
  En text som skapar tankar :)

  SvaraRadera