torsdag 19 januari 2017

Text inspirerad av bok

Inspirationsmening: Han gick bort till byrån istället, hämtad från Stephen King - Under kupolen.

Olle reste sig från sängen. Överkastet av orange sniljefrotté bar tydliga spår efter hans kropp. Han petade till Kalle Anka-tidningen på golvet med foten och funderade på att lägga upp tidningen på skrivbordet, men ansträngningen var honom övermäktig. Han hatade att städa. Alla människor hatade att städa.

Från sitt gavelfönster såg han rakt ner i grannarnas matrum. Micke, som var två år yngre än honom och en riktig plugghäst, hade somnat över en hög med böcker på matbordet. Han sov med öppen mun. Det röda håret var rufsigt i pannan.

Olle funderade på att ropa på Ante, för att han skulle få se Micke, men Ante spelade Kiss på hög volym på sitt rum och skulle säkert inte höra. Istället gick Olle bort till byrån. Han drog ut den mittersta av de tre lådorna. Lådan kärvade. Byrålådan var fylld med strumpor. Olle kände på ett par raggsockor farmor stickat och gett honom i julklapp. Strumporna var tomma. Han letade igenom hela lådan, utan att hitta det han skulle. Inte heller i någon av de andra lådorna fanns kvartingen med brännvin han köpt till överpris av Svennes brorsa. Kondomerna var också borta. I det ögonblicket bestämde sig Olle för att mörda Ante. Den som stjäl sin brorsas brännvin förtjänar inte att leva.

3 kommentarer: