lördag 30 augusti 2014

Vi

Dialog

-Du ser melankolisk ut.
-Mm. Jag har varit inne på facebook. Var och varannat inlägg handlade om "vi har inga pengar". Folk bekymrar sig om sin pension. En bekants bekant har inga pengar till kattens veterinärräkning. Vi har inte råd med något flyktingmottagande. Halva Sveriges befolkning kommer att gå under i ekonomisk misär om fel partier vinner valet. Delade länkar till debattartiklar hit och dit.
-Du brukar väl gilla facebook?
-Men inte idag. Det börjar bli så svartvitt och polariserat. Den politiska debatten innehåller så få nyanser. Jag hade väntat mig en stunds förströelse från facebook. Helst av allt vill jag bara gå och förtidsrösta och åka på restresa och komma tillbaks efter valet. Jag skulle vilja rösta på en politiker som har en usk-lön, bor i en hyrestrea och fostrar två ungar på de pengarna, handlar sina kläder secondhand och driver frågan att politiker ska ha samma a-kassa, sjukförsäkring och pension som andra. Finns det någon?

Svinarp IRL

Kommunalrådet studerade den nya installationen på biblioteket, som även inrymde kommunens sällan besökta turistbyrå. En rad röda skyltar med information om olika svenska resmål satt monterade runt en stång.
-Eftersom vi inte har några egna sevärdheter i Svinarp får vi snylta på andras, tänkte han och noterade att skyltarna var vridbara. Näckrosorna i Fagertärn pekade åt helt fel håll.

3 kommentarer:

 1. Eländes elände. Du kan skriva om det.

  SvaraRadera
 2. Jag tror inte att usk-en skulle bli en bra politiker, det går inte att fatta kloka beslut om man är stressad och orolig. Men gärna en politiker som verkligen känt på det riktiga arbetslivet, mer än bara en sommar i ungdomen alltså, skulle nog kunna göra skillnad.

  SvaraRadera
 3. Rolig berättelse.

  Jag vill också resa bort från och med nu och komma tillbaka efter valet :-).

  Skrattade gott åt skyltarna!

  SvaraRadera