lördag 31 maj 2014

Kladd

-Vad är det där för kladd vid telefonen?
-Det är mitt nya liv. Näckrosor och solnedgångar. Kärlek. Energi. Harmoni. Älska dig själv. Rensa ut energitjuvar. Omge dig med människor som får dig att känna dig harmonisk. Mindfulness. Jag skissade upp det när jag pratade med din mamma i telefon. Ut med Jante. Medveten närvaro. En stund kände jag mig riktigt harmonisk, men sen började jag tveka. Det känns inte som jag utnyttjar min fulla potential om jag bara tänker på vackert formade moln. Ansvarslöst känns det. Man ska ta hand om sina minnen, tycker jag, och hur skulle det gå om ingen oroade sig för framtiden. Funderar på om det är någon speciell slags människor som kan gå omkring och skimra harmoniskt.
-Sandemose var väl inte särskilt harmonisk?
-Han skapade något som gav bestående intryck. Jantelagen. Inspirationen till Cornelis Felica-texter. Hur gick det hos tandläkaren?
-Jag läste en veckotidning i väntrummet. I den stod det att fett är bra för tänderna. Fettet bildar en kladdig, antibakteriell hinna. Jag tog aldrig upp det med tandläkaren. Hur var det med mamma?
-Vi pratade inte så länge. En halvtimmme bara. Jag sa mm och oj och ja på lämpliga ställen, så det var nog bra. Sen rev katten ner en orkidée hon fått och då lade hon på.


2 kommentarer: