fredag 18 mars 2016

Ord på P

Det såg nästan ut som bilarna framför herrgårdshotellet stod och sov. Peter körde in Peugoten mellan två Volvo-bilar. Erika krånglade sig ur bilen. Den nybyggda spaanläggningen var formad som en kinesisk pagod och låg precis vid vattenbrynet. Ett par svanar skymtade i dimman ute på viken. Några raggiga ponnyhästar betade tillsammans med en flock alpackor i en hage bredvid allén. Ett äldre par i golfkläder promenerade långsamt över gårdsplanen. Han hade svårt att hålla jämna steg med henne. En papillion sträckte ut flexikopplet och Erika böjde sig ner och klappade hunden. Den viftade på svansen och slickade henne på näsan. Hundens ägarinna bad om ursäkt för att Pippi var så påflugen.

Erika stack armen under Peters arm.
-Som jag längtat, sa hon. Kom nu så går vi och checkar in. Vad fint det är här.

I foajéns pösiga soffgrupp satt en grupp kvinnor. De var hårt sminkade och fnittrade över något. Erika hälsade reflexmässigt. Det var något bekant över kvinnorna. Kvinnan i mitten stirrade på Erika och fnös, innan hon stötte till brunetten bredvid med armbågen. Erika rodnade och vände sig bort. Hon svalde för att dämpa paniken. Hon var inte trettio längre, hon gick på högstadiet igen och hon visste att hon aldrig skulle bli fri. Hela spavistelsen som hon och Peter sparat ihop till skulle gå om intet. Ett halvår hade de sparat. En hundralapp i en burk om de struntade i pizza, 50 kr för chips och godis.
Hon skulle inte våga gå till poolen eller ta den inbokade behandlingen med varma stenar. Att sitta i matsalen och njuta av maten var otänkbart, så länge de kvinnorna fanns där.
-Vårt rum är inte färdigt ännu, sa Peter. Vi kan ta afternoon tea direkt om vi går till biblioteket.

Peter, Peugot, par, pagod, ponnyhästar, promenerade, papillion, påflugen, Pippi, pösig, pizza

4 kommentarer: