fredag 20 april 2018

Läsning

Mimmi stöttade upp huvudet med en extra kudde och sträckte ut sig på överkastet. Hon hade dragit för de tunga gardinerna för att stänga ute trafikbruset och hindra insyn. Med gardinerna fördragna blev rummet dunkelt och grönaktigt. Det kändes som att vara instängd i en avloppstank. Ovanför det smala skrivbordet hängde en plattskärms-TV. Fjärrkontrollen låg symmetriskt upplagd på skrivbordsunderlägget. I hörnet stod en cylinderformad fåtölj som knappt rymde en rumpa. Fjädrarna i sängen formade sig efter hennes kropp när hon vred sig efter boken på sängbordet. Hon slog upp en sida på måfå och läste att bostadsområdet var vackert. På en annan sida läste hon att kompisen var snygg. Hon suckade. De enstaka meningarna hon läst bådade inte gott för kommande läsning. Hon kunde inte ringa hem. Det var för tidigt på kvällen.  Vad sysselsätter sig  man med på ett hotellrum egentligen?

2 kommentarer:

  1. man skriver en puff baserad på de hopplösa enstaka meningarna. eller lånar en e-bok från biblioteket på sin telefon. eller går ner i baren och sätter sig och glor.

    SvaraRadera
  2. Precis så trist kan ett hotellrum vara!
    Jag skulle sätta på TVn för sällskap och sedan rita en upplyftande bild eller allra helst sätta mig på en plats med mycket folk och studera dem .. är den så att ingen kan titta över axeln skulle ritblocket komma fram. :)

    SvaraRadera