söndag 7 augusti 2016

Inspirationsmening

Inspirationsmening: Theodor höll blicken fastnaglad på det tomma colaglaset.

-Det är onekligen något visst med IKEA, sa jag.
Theodor höll blicken fastnaglad på det tomma cola-glaset. Den svartfärgade luggen hängde ner över ögonen och hans beniga bröstkorg anades under den urringade T-shirten med en kinesisk drake på. Handlederna med snoddar av läderband runt vilade mot den vita bordsskivan.
-Du får ta mer dricka, fortsatte jag eftersom jag inte trodde att han skulle svara mig. Det ingår liksom i själva systemet.
Han vred sig på plaststolen och stirrade på brickvagnen som var fylld av självserveringsbrickor med halväten mat på repiga tallrikar. Sorlet i restaurangen lade sig som en blöt filt över våra tankar.
-Jag tycker det är så fascinerande att se alla dessa människor som försöker få struktur i sina liv. Allt på sin plats. IKEA har så många lösningar.
-Men mamma, sa Theodor. Fattar du inte hur lurad du är. Du kommer aldrig någonsin att få någon struktur i ditt liv genom att åka till IKEA. När du är här så kommer du köpa dubbelt så mycket som du tänkt dig. IKEA är kaos. Speciellt restaurangen är kaos. Som en jäkla skolbespisning. Allt för att kunna handla billigt och lura sådana som dig. Hur många blå IKEA-kassar har du egentligen hemma? Och hur är det med värmeljusen?

3 kommentarer: