onsdag 16 mars 2016

Snitt

Med ett raskt snitt öppnade han den igentejpade kartongen. Mattkniven fransade upp den bruna packtejpen. Kartongen var fylld av papperslappar. Blekgula postitlappar häftade vid sidor som rivits ur spiralbundna anteckningsblock. Oregelbunda bokstäver fläkte ut sig över en skrynklig servett. I lådan hade han samlat tankar och infall. På måfå drog han upp en av lapparna. Anteckningen hade förts på ett sönderrivet A4. Han läste:

Jag stod i kön på ICA. Köttfärsen var billig. På något sätt skämdes jag. Framför mig stod en kvinna med rullator. Hon kom i samspråk med en herre i kön bredvid. Han hade katthår på överrocken och Whiskas i kundkorgen. Mellan kragen och hatten skymtade ett födelsemärke format som en utsträckt hand. Jag föreställde mig att någon höll på att drunkna innanför hans kläder. Den hjälplösa handen var allt som syntes av den döende.
Hon sa:
-Värst vad den här kön går långsamt.
-Ja, tänk att man alltid ställer sig i fel kö, svarade han. Jag tror aldrig jag ställt mig i rätt kö någon gång. Att man aldrig lär sig.

4 kommentarer:

 1. Rolig dialog och så typisk. Gillade bilden av födelsemärket som såg ut som en utsträckt hand, fantasin att det var någon som drunknade.

  SvaraRadera
 2. Bra text med många fina detaljer! jag gillar också de olika riktningarna i texten; från en kö till en annan; från rocken till korgen osv. Bra!

  SvaraRadera
 3. Jag funderar på vad det står på de andra lapparna.... Blir nyfiken.

  SvaraRadera
 4. Födelsemärket, skammen... Bra!

  SvaraRadera